Сблъсъците се засилиха около 9:45 ч. На няколко пъти  протестиращите

...
Сблъсъците се засилиха около 9:45 ч. На няколко пъти  протестиращите
Коментари Харесай

Екшънът пред парламента се разраства, има ранени, задържани, посрадаха и полицаи


Сблъсъците се ускориха към 9:45 ч. На няколко пъти  митинг иращите хвърлиха пикантен газ , който обгази освен полиция та, само че и част от публицистите пред Народно събрание. Обгазени бяха десетки хора. Няколко служители на реда потърсиха лекарска помощ. Към площада бяха ориентирани още сили на Жандармерията. 

Полицията не подхваща дейности по унищожаване на митинг а.

Малко след 10:20 ч. от митинг а приканиха участниците в митинг а да пробият полицейския кордон и да обкръжат всички входове на Народно събрание, с цел да не може никой, който се намира вътре, да си тръгне. Засега има единствено опити да бъдат обърнати бусовете, които защищават паркинга и входа на Народно събрание откъм Националната художествена изложба. 

По-рано млад мъж беше изведен с кола за спешна помощ от митинг а с окървавено лице. Върху него е паднала бутилка, хвърлена от митинг иращите по служителите на реда. Двама служители на реда също са потърпевши в конфликти те. Оказана им е помощ зад полицейския кордон. Десетки служители на реда са потърсили лекарска помощ поради обгазяването с пикантен спрей.

Десетки хора бяха изведени от първия ред на митинг а малко преди 10 ч. и отведени към полицейските бусове, откъдето те бяха извозени към Столична дирекция на вътрешните работи. Протестиращите опитваха да съборят бусовете на полиция та, които препречват пътя им по бул. " Цар Освободител " и да доближат до друга секция, където съгласно тях има още арестувани, които е трябвало да вземат участие в митинг а.

Росен Миленов е арестуван, откакто съумял да премине през полицейския кордон. Друг мъж е изведен от екипите на жандармерията, тъй като е скачал върху полицейски автомобил. Трети е бил отведен още при започване на митинг а, откакто у него били открити " заб ранени предмети ".

От Министерство на вътрешните работи базират хората да митинг ират спокойно и да се разграничават от провокаторите. 

От там оповестиха, че не престават деянията на експанзия срещи полицейски чиновници, които са ситуирани към постройката на Народно заседание, с цел да опазват публичния ред. Някой от митинг иращите лишиха част от полицейското съоръжение – щитове на жандармеристи, други направиха спонтанни заграждения от инвалидни колички.
Полицията още веднъж приканва жителите да запазят мирната форма на митинг а и да не се поддават на провокации.









Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР